Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

4 Οκτωβρίου. Μέρα να μιλήσουμε για τα ζώα με λίγη περισσότερη έμφαση. Και μολονότι αντιπαθώ τις "παγκόσμιες ημέρες"... δεν άφησα την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. "Παραμύθι;" ρώτησαν κάποια... διαστημικά παπιά (Αλφατεσσεράκια) και με το δίκιο τους, καθώς ήταν η δεύτερη συνεχόμενη μέρα που μπήκαμε στην τάξη χωρίς καν νύξη για παραμύθι στην αυλή, πράγμα αδιανόητο για μένα.



Το Αρνί (θα σας το συστήσω σε λίγο) είχε διαλέξει και σήμερα το παραμύθι, φυσικά. Και αφού μας είπε την παροιμία: "Βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα", ενημέρωσε τα παιδιά ότι είχε επιλέξει για εκείνα ένα παραμύθι που μιλούσε για ένα λυκάκι! "Ο Λάμπης, Ένα λυκάκι μεγαλώνει στην Πίνδο", της Λίλας Πατρόκλου, από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, ήταν ο σημερινός προσκεκλημένος του Αρνιού στο Α4.


Φυσικά, κάναμε αναφορά στην Πίνδο, στον Αρκτούρο και τη δράση του, καθώς και στο τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για τα άγρια ζώα και τη φύση.

Ο Λάμπης περιπλανιέται σ' ένα βιβλίο με πανέμορφη εικονογράφηση από την Κατερίνα Χαδουλού. Ας e-τρυπώσουμε στο γραφείο της να δούμε πώς δούλεψε η εικονογράφος... 



Στο τελείωμα της ημέρας φτιάξαμε τα δικά μας ζωάκια από πλαστελίνη και, φυσικά, δεν παραλείψαμε να αποδώσουμε πλαστικά και τον Λάμπη!


σκυλάκι

σαλιγκάρι

δεινόσαυρος

σκουλήκι, σαλιγκάρι, σκύλος

χταπόδι που κρατάει διάφορα

δεινόσαυρος και... δε θυμάμαι

πουλάκι

(δε θυμάμαι...)

αβγουλάκια σε φωλιά

σκυλάκια

κροκόδειλος

Λάμπης και ψάρι

Λάμπης

σκύλος και Λάμπης


Λάμπης

σκουλήκια

σκυλάκι (μπλε), πεταλούδα και παπαγαλάκι (κίτρινα)

Λάμπης

Λάμπης...

γυμνοσάλιαγκες

...Λάμπης...

Λάμπης λιάζεται κοντά σε δέντρο

Ζωάκια (δε θυμάμαι... χεχε)

Λάμπης

φωλιά με αβγά και πουλάκι

μέλισσα

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Χαχαχαχαχαχαχαχαχα τέλεια τα ζωάκια!!! Μπράβο στα παιδάκια μας κ μπράβο κ σε εσάς!!!!

Μαριλία είπε...

Το ξέρω ότι έχω μεγάλους καλλιτέχνες! :)
Ευχαριστούμε! :)